Vaikkei talvea sitten oikein ole ollutkaan. Ensin viime "talven" satoa:

IMG_0078-normal.jpg

Siililapasia valmistui taas niinkuin jo monta kertaa aiemminkin. Ovathan nuo silti suloisia. Tässä siis kolmasosa ennen joulua valmistuneista, pukki vei osan aika kiireellä suoraan puikoilta ;)

 

IMG_0076-normal.jpgIMG_0071-normal.jpg

Miehisemmät ja sitten vähän naisellisemmat. Ylemmät on ihan normaalit raitalapaset, alemmat Ullaneuleen 1/12 Neidonkyyneliä mukaillen. Lankana kummassakin Svarta Fåretin Svea.

 

CAM00546-normal.jpg

Hauskimmat olivat varmasti siskon toivomat karvalapaset. Langat olivat, mitä nyt sattui löytymään, ja silmukkamäärät on tuulesta temmattu ja autuaasti jo unohdettu. Muistuttavat ehdottomasti karvamatoja, ja siksi sillä nimellä nyt kulkevatkin. Haaveissa olisi tehdä vastaavanlaiset itselle ensi talveksi sinisemmässä sävyssä. Mallissa on kuitenkin hienosäädön varaa: ehkä pitää koettaa tuplalapastyyliin?

 

Tänä vuonna lapaspuolta on valmistunut aika paljon vähemmän, esimerkiksi nämä maatuskat 7 veljeksestä 3,5mm puikoilla:

IMG_0574.jpgIMG_0577.jpg

Tein ensin toisen lapasen, ja toisen aloittaminen venähti sitten erinäisistä syistä myöhemmäksi. Olinpa sitten välissä unohtanut, missä järjestyksessä pidin lankoja sormellani. Yllättävän paljon se vaikutti kämmenpuolella. Päätin kuitenkin, että olkoon jokainen maatuskakin yksilönsä, kun kerran yhtä lailla sopivat käteen :)

Seuraavaksi pitääkin sitten koota esiin joulupaketeista paljastuneita neuleita ;)