Naapurissa majailee Euroopasta kesävaihtari, johon tutustuin korttipelien ja saunomisen merkeissä. Hän näytti kuvia paikoista, joissa oli vieraillut ja harmitteli, kun missään ei myydä eikä kukaan suostu tekemään hänelle villasukkia. Välittömästi yritin äheltää, että minä teen, minä teen! Minkä kokoinen jalka, minkä värinen ja miten pitkä varsi? 38, ehkä vihreä, ehkä joku muu ja varresta tarpeeksi pitkä mutta ei liian pitkä. Pyysin sitten hänet penkomaan lankavarastojani ja nämä kolme kerää iskivät hänen silmäänsä.

 

CAM00011-normal.jpg

Valkoinen lanka on Lisa uni, vaaleansininen Svarta Fårets Baby ja tummempi sininen on nimeltään Fleur. 3,5mm puikoilla tuli aika sopivaa jälkeä.

 

CAM00025-normal.jpg

Taakse ompelin pienet suikaleet Suomen lipun väristä nauhaa muistoksi sukkien alkuperästä.

 

CAM00039-normal.jpg

Aloitin siniset sukat sunnuntai-iltana ja torstaiaamuna huomasin hiukan innostuneeni. Sukkapareja olikin putkahtanut puikoilta kaksi. Alunperin toiveväri oli vihreä, joten laatikonpohjalla loikoillut Nallen kukkaketo ei jättänyt minua rauhaan vaan huusi päästä ekstrapariksi. Nämä tein samalla periaatteella mutta 3mm puikoilla ja hiukan erilaisella kärkikavennuksella. Näiden varressa on silmukoita 52.

 

CAM00041-normal.jpg

Näihin lippunauha meni jo hiukan siistimmin.

 

CAM00044-normal.jpg

Sukat kipittivät niin äkkiä, että en ehtinyt punnita niitä, mutta jäljelle jääneistä keristä laskin kummankin parin painoksi noin 70g. Ja palkaksi sukista sain suklaata maailmalta ja lämpimän mielen kummallekin. Mikäs sen parempaa! :3