Kesä on ollut omalta osaltani tosi kiireinen älyttömien työaikojen, ystävien ja syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen kanssa, mutta neuleitakin olen aloitellut ja jotain jopa saanut valmiiksikin.

 

IMG_0303-normal.jpg

Keväällä neuloin tilauksesta mustan neulemekon TeeTeen bambucottonista. Mekon valmistumisesta innostuneena päätin tehdä itsellenikin neulemekon. Dropsin cotton merino oli aivan unelmalanka neuloa ja mekko tuntuu todella kevyeltä, vaikka keriä menikin hyvin liki 7. Lopputulos ei kuitenkaan innosta ihan niin paljon kuin haaveissani. Tyhmä kroppa :( Kyllähän tätä tuli käytettyä, mutta alustopin ja legginssien kanssa, mikä vei keveyden tunteesta aika paljon. Pohdin, pitäisikö laskoksiin laittaa jokin nyörinauha..?

 

IMG_0337-normal.jpg

Tästä innostuin paljon enemmän. Poltettu oranssi on yksi uusista suosikkiväreistäni. Yksikään kuvista ei tosin tee oikeutta neuleen todelliselle värille. Tässä ylimmässä värit ovat lähinnä oikeaa. Ja nuo napit ovat niin söpöt!

 

IMG_0338-normal.jpgIMG_0341-normal.jpg

Kyseessä on siis neuletakki itselleni. Pitäisi jossain vaiheessa ottaa kuva niin, että se on ihan omistajansa päällä, mutta näillä yli 30 asteen helteillä kieltäydyn ehdottomasti - niin ihana kuin takki onkin. Lanka on siis Hjertegarnin alpacasilkiä. Malli on omasta nupista hihojen pitsikuviota lukuunottamatta. Se on napattu Kauneimmat käsityöt -lehden numerosta 4/2014, kansikuvaneuleesta. Ylhäältä alas, raglanlevennykset ja nappirivi vähän sivuun eikä ihan ylös asti.

 

IMG_0332-normal.jpg

Tämä paitaprojetki sen sijaan taitaa jäädä kesken. Novitan kesälehdestä tämä vinosti neulottu malli puhutteli minua heti. Dropsin Muskatista löytyi oikeat värit ja langan vahvuuskin oli oikea, kuten myös neuletiheys. Etu- ja takakappaleen valmistuttua jokin kuitenkin mätti, eikä neule näyttänyt mielestäni hyvältä. Ohjeessakin taisi olla jotain hämmentävää, tai sitten en vaan osaa lukea :D Noh, mutta hautautukoon odottamaan myöhempää aikaa ja ehkä uutta näkökulmaa.

Näiden isompien projektien välissä olen tehnyt muutamaa pienempääkin projektia, joista lisää myöhemmin.

 

IMG_0329-normal.jpg

Uusin projektini sen sijaan on paita, La grasse matinée. Kingcolen galaxyssa on paljetteja, jotka ainakin ajatuksen tasolla korvaavat alkuperäisen mallin tweed-lankaa. Sormet ristissä toivon tämän valmistuvan sopivaksi.

 

IMG_0320-normal.jpg

Ja kunhan se on valmis, pääsen viimeisimpien ostosteni pariin. Näistä olisi suunnitelmissa tehdä sukkia, huivi, lapaset ja edelleen pari paitaa. Verdin lopullisesta kohtalosta en tosin ole ihan varma. Paita siitä on suunnitteilla, mutta kun tuo kerä kävisi vaikka tyynyksikin ;) Oijoi, kun sormet syyhyää! Hyvää kesää kaikille!