Joulunalusvalmisteluihin kuului meillä tänä vuonna jotenkin omituisen paljon kiireitä. Osasyynä ehkä sekin, että luotiin sitä itsellemme keksimällä koko ajan jotain uutta ja jännittävää. Perhepiiriin tehtiin tilkkupatalappuja ja innostuttiinpa kokeilemaan Kool-Aid-värjäämistäkin! Tapaninpäivänä innostuin värjäämään näillä karkkiväreillä piparikuorrutettakin, mutta maku oli turhan karkkinen minulle. Noh, tuli ainakin nätti piparikylä! (Talon kokoamiseen kun ei hermo ja uskallus riittänyt.)

Neuloksiakin on valmistunut oikein urakalla. Sain pyynnön lehmäunisukista jouluksi, mutta pää löi tyhjää ja sopivaa ohjetta ei tuntunut löytyvän. Tuumasta toimeen ja oma ohje kehiin. Langaksi Kotikulta Sukkalanka, 3mm puikot ja onteloneule. Tulos: lämpimät lehmät

CAM00505-normal.jpg

Pitää vielä muovailla ohjetta järkevämmäksi, mutta ensimmäiseksi versioksi olen ihan tyytyväinen näihin.


Välissä hurautin neljä paria pieniä siililapasia, jotka lähtivät matkaan niin nopeasti, etten ehtinyt kuvata niitä. Lisääkin taitaa vielä tulla pari paria. Pieniin käsiin tuli tehtyä kuitenkin jotain muutakin:

CAM00500-normal.jpg

Miniminionit tammikuussa vuoden täyttävälle pikkuiselle. Nissegarnia ja 2,5mm puikot.


Siskokin sai poikaystävänsä kanssa pehmeitä paketteja.

CAM00518-normal.jpg

Siskolle KyJynä aloittamani Silver screen, josta tein tavallisen huivin sijasta tuubihuivin. Lankana tässäkin on Nissegarn, 3mm puikoilla mentiin. On muuten lämmin ja pehmeä.

CAM00516-normal.jpg

Toinen puoli on näppärästi myös käytettävissä ja langanjuoksuistakaan ei tarvitse huolehtia.

CAM00515-normal.jpg

Ongelmaksi meinasi muodostua yhdistämisreuna, ja sitä paikkailinkin useamman tovin piiloon. Tässä kuvassa paikkailu kesken.


CAM00514-normal.jpg

Siskon poikaystävälle tein siskon tilauksesta syksyllä synttärilahjaksi sukat, ja myöhemmin sain toiveen lapasista samalla värityksellä. 7 veljestä ja 3,5mm puikot. Taisivatpa vielä ilmeestä päätellen olla mieluinen yllätys joulupaketista :)


Vaikka ja mitä on edelleen kesken ja suunnitteilla, joten joululoma on kyllä tarpeen. Vaikka eihän noista kouluhommista silti pääse eroon... Ehkä sitten ensi vuonna keskityn niihin ;)