Syksyn salainen neuleystäväni on jo ensimmäisellä paketillaan pelastanut kaksi iltaa. Ensimmäisen, kun sain avata upean syksyisen paketin ja haaveilla tästä toisesta, rentouttavasta illasta:

CAM00212-normal.jpgCAM00220-normal.jpg

Toistaiseksi tuotantoa on vain tämä yksi tiskikukkanen, mutta eiköhän niitä ole tulossa lisääkin. Mallin oppi yllättävän nopeasti ulkoa ja tämä oli juuri sopivankokoinen projekti uskaltautua tekemään lyhennettyjä kerroksia. Parissa tiimalasikantapäässä olen niitä tehnyt huonolla menestyksellä, tässä se jostain syystä onnistui. Tällä osallistunkin samalla Leila-mumman 5. kurinhaasteeseen, kun kerran aiheena on mieluinen käsityö. Tässä mieleistä on monikin asia: lanka, puikot ja vielä kaupan päälle tunne siitä, että vihdoin sain rohkaistuttua kokeilemaan tätä ohjetta ja lyhennettyjä kerroksia onnistunein tuloksin.

 

Lisäksi on syksyn sukkasatoa täälläkin esiteltäväksi:

CAM00188-normal.jpg

Lasten sukat (n. kokoa 25) Novitan Miamista,

CAM00209-normal.jpg

miesten sukat (42-43) Nallesta ja

CAM00217-normal.jpg

naisten sukat (39) niin ikään Nallesta. Näiden ohje on Dropsin sivuilta, tämä. Tätä mallia täytyy kokeilla joskus uudemmankin kerran, mutta yksivärisellä langalla.

 

Seuraavaksi päänvaivaa tuottaa tilaus pienen pojan sukista. Toivelangat ovat ekopuuvillaa, sinistä ja liilaa, ja toiveena oli, että jos vähän jotain erikoisempaa saisi aikaan. Pää lyö kyllä niin tyhjää ettäh... Kirjoneuleeseen langat eivät oikein sovi, pojalle tuskin pitsi on mieluista... Onko pelkät raitasukat juurikin sitä liian tylsää? Ja kun kevyinä vielä pitäisi pysyä.

 

Sijaistoimintona niin noista tilaussukista kuin tylsistä, mälsistä ja ärsyttävistä kouluhommistakin olen selaillut lehtiä ja kirjoja haaveillen joululomasta, jolloin olisi toivon mukaan aikaa viimein tehdä jotain suuritöisempää ihan vain itselleni. Haaveissa on Myrskylintu-huivi wanhojen tansseihin, pitkävartiset pitsihansikkaat tai -kynsikkäät samaan tilaisuuteen, neulottu hame ja/tai lyhythihainen mustavalkoinen paita raidoilla tai siksak-kuviolla, pehmeä pitkähihainen ja vaikka mitä muuta. Esimerkiksi Tyyliä puikoilla -kirjassa näyttää olevan yksi tämän hetken suosikeistani, pehmeä, kaunis ja helpon oloinen hihatin. Ehkä jouluna, ehkä ja toivottavasti...