Äiti täyttää 5.12. pyöreitä vuosia, joten sain jo keväällä idean ilahduttaa häntä punaisella neuleella. Hänen logiikkansa on, ettei värillä ole väliä, kunhan se on punainen. Sillä mentiin siis. Löysin Shoppel wollen Merino lace -lankaa ja Dropsin sivuilta suunnilleen sopivan ohjeen. Puikot olivat 7mm ja menekki noin puolitoista kerää. Kevyt kuin mikä! Neulominen lähti käyntiin hiljalleen. Aina piti pysytellä salassa, laskeskella ja muokkailla ohjetta. Lokakuussa äiti sitten alkoi ehdotella, että tekisin hänelle juhlajakun kyläyhdistyksen pikkujouluihin, jotka olivat marraskuun viimeisenä päivänä. Hän etsiskeli ohjetta ja sopivaa lankaa, mutta mitään ei tuntunut löytyvän. Lopulta minun oli pakko myöntyä. "Tuutko käymään illalla mun kämpässä, niin katotaan vielä jotain sopivaa ohjetta?" Ilme oli näkemisen arvoinen, kun sängyllä oli valmis takakappale ja toisen etukappaleen alku. Lanka ja malli kelpasivat, niinpä jatkoin. Kokokin oli oikea. Valmista tuli kaksi iltaa ennen deadlinea. Yllätys jäi nyt vähän vajaaksi, mutta ei voi mitään.

CAM00451-normal.jpgCAM00457-normal.jpg

Kiireessä otetut kuvat, mutta tarpeeksi saa selvää. Onnea äiti! :)

 

Toinen työ, jossa meinasi tulla kiire, oli tilaus pitsisistä säärystimistä ja saman sarjan sormettomista käsineistä.

CAM00461-normal.jpgCAM00464-normal.jpgCAM00470-normal.jpgCAM00472-normal.jpg

Näissä lankana on teeteen elegant, yläresoreissa 3mm puikot, muuten 4mm. Pitsimallin pohja on jostain Novitan lehdestä. Muotoilujen kavennukset, levennykset, ynnä muut laskeskelin itse saajan mittojen mukaan.

Harkintaan menee, pitäisikö tehdä itselle vastaavanlaiset käsineet wanhojen tansseihin? Huivi pitää ainakin tehdä. Ongelma on nyt se, että useampi lanka ja malli huutelevat. Pohdin, että pitäisikö aloittaa useampi ja katsoa sitten, mikä innostaa niin paljon, että saan valmiiksi asti :D Ensin on vuorossa kuitenkin lapasia, lisää lapasia ja vielä vähän lapasia. Niin ja yhdet sukat. Ja yksi kaulaliina. Ja vaikka mitä muuta. Niin ja toivottavasti itsenäisyyspäivänä ehditään kokeilla jotain uutta ja jännittävää! ;)